JULEGAVEN du ikke kan undvære!

Julen nærmer sig, og Teaterkredsens bestyrelse ønsker alle en God Jul og et Godt Nyt (teater-) år og takker for al opbakning og støtte i 2011. Vi håber at møde jer igen til mange af vores forestillinger i det nye år.

Teaterkredsen var repræsenteret på teatrenes svar på "Hjallerup Marked", der blev afholdt for landets 66 teaterforeninger på Kulturværftet i Helsingør, arrangeret af Danmarks Teaterforeninger. Disse 66 teaterforeninger udenfor de store byer sælger hvert år samlet omkring 380.000 billetter, og teaterlivet i provinsen lever i bedste velgående, ikke mindst takket være interessen fra medlemmerne og støtten fra de lokale myndigheder.

Vi gik på opdagelse efter forestillinger til sæsonen 2012-2013. Vi bestræber os på, at få et så alsidigt program som muligt inden for de økonomiske rammer, som vi nu har med et årligt tilskud fra kommunen på 41.000 kr. Vi kan allerede nu løfte sløret for, at vi i den kommende sæson bl.a. regner med at kunne tilbyde en forestilling fra Det Kongelige Teater.

Teaterkredsens efterårsprogram er blevet godt afviklet med 13 forestillinger spredt rundt i kommunen.

I januar lægger vi i samarbejde med kommunen stærkt ud med tre lukkede danceworkshops for unge i hhv. Kulturskolen + Østerskov Efterskole, Gymnasiet og Onsild Idrætsefterskole.

Og billetsalget er i gang til den forrygende danseforestilling "Atlas" med moderne dans og breakdans i slutningen af februar i Hobro Idrætscenter. Det er første gang i 30 år, der vises dans som scenekunst i vort område. En forestilling som især er lagt an på de unge og deres voksne. Så har vi besøg af Folketeatrets "Lykke Bjørn" på Hobro Theater den 6. marts, hvor der er mulighed for at hygge sig med spisning i Theaterrestauranten før forestillingen. Den 22. marts i Hadsund KulturCenter har vi i samarbejde med Davinci og Frikvarteret en rigtig morsom kabaret, "Det svage køn" med bid og vid fra Café Liva, med to skuespillere, en guitarrist og en bassist. Den sidste forestilling i det planlagte program er en komedie for hele familien med den verdenskendte, utrolig dygtige klovn, Paolo Nani, i Arden den 12. april i sammen med Kulturhusforeningen.
Endelig pusler vi med to små ekstraforestillinger i et par landsbyer, og vi har foreslået en forestilling i "Festuge 2012" enten i Øster Hurup eller Als. Vi afventer "festugekomiteens" tilbagemelding.

Teaterrejsen til skuespilhuset og operaen i København i januar er udsolgt, og der er venteliste.

For bestyrelsen i Teaterkredsen Mariagerfjord
Med venlig hilsen
Kirsten Hjarnø Mathiassen, formand

Skrevet af KHM, 08-12-2011