Berusende kærlighed i Hobro

Berusende kærlighed i Hobro

Genveje

FOLKETEATRET´s  "Lykke Bjørn"  er en rørende kærlighedshistorie om en kvindes kamp for retten til sit eget liv på trods af omverdenens krav og forventninger.

Da den selvudslettende Karin Lykke mister sin mor, falder hele hendes verden sammen. Umyndiggjort af sin strømlinede og succesfulde arkitekt-lillebror, Nikolaj, og med en ung rengøringshjælp som eneste menneskelige kontakt, er Karin overladt til sig selv og sin ensomhed.

En dag møder hun den hjemløse Johannes Bjørn, og sammen med ham kaster Karin sig ud i en berusende kærlighedsspiral, der kan trække dem begge enten op eller ned.

Lykke Bjørn sætter lup på normalitetsbegrebet anno 2010 og forsøger at undersøge almindelige, velfungerende danskeres forhold til samfundets skæve eksistenser. Vi har alle en forestilling om, hvordan vi skal opføre os, og hvordan vi skal leve vores liv. Vi kopierer hinanden for at leve sundt, bæredygtigt og smart, leve "det gode" liv. Men hvad med alle dem, der ikke deler den opfattelse? Hvad gør vi med dem? Skal vi tvinge dem til at leve som os andre, eller skal vi lade dem være i fred?

Lykke Bjørn har manuskript af Line Mørkeby, det unge stortalent fra dramatikeruddannelsen 2007.
Line Mørkeby er blevet nomineret til Nordisk Dramatikerpris og blev sidste år hædret med en Reumert Talentpris.

Skrevet af KHM, 17-02-2012