Far og døtre på scenen i Arden

Det er historien om en rejse: En mand, barn af jødisk/polske indvandrere, der planter sine rødder i den danske kultur og bliver en kunstner, der konstant kommenterer og bidrager til dansk selvforståelse, gennem tekster og musik.

Selvom den jødiske baggrund præger både opvækst, en dramatisk ungdom i landflygtighed, og også ligger til grund for den kunstneriske udfoldelse og stil, der blev hans eksistensgrundlag i en næsten 60 årig karriere som skuespiller og entertainer, så er det historien om at bevæge sig væk fra sit udgangspunkt og finde et nyt ståsted uden nogensinde at glemme eller forråde det sted, hvor det hele udspringer fra.

Entertaineren Simon Rosenbaum kan med sine to skuespildøtre Pia og Ina-Miriam opleves sammen i forestillingen "En musikalsk familiekrønike" på Kulturhusscenen i Arden torsdag den 13. september kl. 19.30.

Forestillingen tager sit udgangspunkt i familiens rødder i en lille polsk/jødisk landsby, hvor Simons forældre i 1912 forlod deres utrygge tilværelse for via Danmark at begive sig til USA. Men de nåede aldrig længere end til København. Her skabte de den tryghed, de selv havde savnet, for deres seks børn, hvoraf Simon var den yngste...

Familiekrøniken er samtidig en musikalsk rejse gennem den musik, der har præget de kunstneriske valg hos både far og døtre. Forestillingen bliver fortalt, sunget, "humoriseret" og beskrevet af de tre scenekunstnere, så den fremstår som et lille, særligt og til tider dramatisk kapitel i dansk nutidshistorie iblandet historier om dansk revy og kabaret gennem tiderne, underholdningsgenrer som de alle tre har været og stadig er aktive indenfor.

Teaterkredsen Mariagerfjord byder alle velkommen til den kommende teatersæson, som indledes med denne forestilling i samarbejde med Kulturhusforeningen i Arden.

02-09-2012
Kurv
Køb Medlemskab 2020-2021 Få 20% rabat på dine billetter
Mine oplysninger
Medlemslogin