Prisbelønnet, stærkt teater i Hobro

Prisbelønnet, stærkt teater i Hobro Ina-Miriam Rosenbaum

Genveje

Propagandaminister Dr. Joseph Goebbels spilles af Ina-Miriam Rosenbaum, der fik prisen for årets bedste kvindelige hovedrolle for sin pragtpræstation, når Folketeatret den 30. oktober 2012 kommer til Hobro Theater med forestillingen "Hitler on the Roof".

I Rhea Lemans nyskrevne tragiske komedie befinder vi os IKKE under 2. verdenskrig, men i 2011. Her sidder Goebbels i sin sønderbombede førerbunker under Berlins gader og forsøger at kommunikere med verden udenfor og sender propaganda ud til hele verden via sit radioprogram "Kunst, Kultur og Kommunikation".

Ind træder Tysklands mest anerkendte filminstruktør i 1930'erne, Leni Riefenstahl, som spilles af Søren Bang Jensen. De to kaster sig ud i et heftigt opgør om skyld, ansvar og kunstnerens rolle i statens politik og politikerens rolle i kunsten. Forestillingen stiller centrale spørgsmål som "Hvordan kunne det ske?" og "Kan det ske igen?" og sætter fokus på magtkampen mellem politikeren og kunstneren og deres respektive samfundsmæssige ansvar. Hvis Goebbels før og under 2. verdenskrig var i stand til at forblænde og manipulere et helt folk med værdikamp og kultur i hånden, kan det så ske igen?

I Nordjylland spilles "Hitler on the Roof" kun to steder. Det første sted er Hobro. Det nærmeste spillested syd for Mariagerfjord er Randers, hvor der er udsolgt.

For historieinteresserede og for publikum, unge som ældre, der holder af intenst, dygtigt teater mener Teaterkredsen, at de har noget at glæde sig til med denne forestilling. Har man lyst til at starte teateraftenen med spisning, er der også den mulighed. Ring og hør nærmere på 2020 9865.

Skrevet af KHM, 16-10-2012
Kurv
Læs om sæsonkort & medlemskab
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR OG BLIV MEDLEM - MED 20% RABAT
Mine oplysninger