Humoristisk, musikalsk og eftertænksom Preben Kaas Kabaret

Humoristisk, musikalsk og eftertænksom Preben Kaas Kabaret Krogsgaard med Kaas

Genveje

Arden Kulturhus byder torsdag den 7. februar på en sprudlende og veludført kabaret i en stemningsfuld atmosfære med skuespilleren, revytalentet Rasmus Krogsgaard akkompagneret af Mickey Pless ved flyglet. Jan Hertz har sørget for den stramme og nuancerede iscenesættelse.

I denne varme og vittige kabaret er hvert eneste ord enten skrevet, sagt eller sunget af Preben Kaas, en mand med mange kasketter. Skuespiller, instruktør, direktør, forfatter og meget mere.

De fleste i dag forbinder ham med rollen som den berusede bombe-ekspert dynamit-Harry fra Olsen-Banden filmene. Men dykker man længere ned i hans tekster, optagelser og udgivelser, finder man en rørende, varm og poetisk side af Preben Kaas, som ligger milevidt fra klovnen og fald-på-halen komikeren.

Preben Kaas nåede at skrive og fremføre flere hundrede sange og monologer, der portrætterer et menneskes jagt på definitionen af, hvad ”lykke” er set fra forskellige stadier i livet. I denne kabaret rives disse værker fra hinanden og klistres sammen igen - med en passende blanding af ærefrygt og respektløshed. Resultatet er blevet en humoristisk, eftertænksom og musikalsk gennemgang af den almindelige danskers op- og nedture fra vugge til grav.

I år er det 30 år siden, Preben Kaas døde, kroppen var slidt op og livsviljen det samme. Hvad de fleste nok husker, er hans skæve lidt fjollede figurer, der ofte dækkede for en egen uskyld og en fin sans for det poetiske. Det er disse kvaliteter, kabareten især lokker frem. Teksterne ”Hvad skal vi med kvinder”, ”Sonny Boy”, ”Stor skandale i familien” og ”Lykke er?” vil de fleste nok nikke genkendende til.

Der bliver caféopstilling og mulighed for at købe forfriskninger ved Kulturhusforeningen, som har arrangeret aftenen i samarbejde med Teaterkredsen Mariagerfjord. Ring for billetter på 20209865 eller køb på Arden Bibliotek.

Skrevet af KHM, 22-01-2013
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab