Slaveoprør i Hadsund

Slaveoprør i Hadsund

”Vi slugte slagets gang ”med hud og hår” og fik hele historien i en skæg blanding af fortælling og spil” siger bestyrelsesmedlem i Teaterkredsen Sif Kristensen, Hadsund, som sammen med Mogens Hedegaard havde bistået ved modtagelsen og opsætningen af den spektakulære sceneopbygning.

Fra scenen i Hadsund KulturCenter flød historien om slaveoprøreren Spartacus frit og særdeles veloplagt, da Teaterkredsen Mariagerfjord torsdag den 21 marts afsluttede teatersæsonen 2012-2013 med den flot anmeldte forestilling ”Jeg er Spartacus”.

Det eksperimenterende Teater Får302 i København havde givet sig i kast med en af verdenshistoriens størst anlagte fortællinger – om romerrigets oprørsleder Spartacus, som skabte en slavehær, der fik magthaverne i Rom til at ryste i bukserne.

De tre skuespillere hoppede elegant ud og ind i forskellige roller. Lars Topp Thomsens Spartacus kæmpede muskelbred og klipperolig for en ny og bedre verden – med blod silende ned ad ansigtet. Birgitte Prins med udsøgte lakoniske smil som slavinde, og Morten Burian førte sig frem som rigmanden og hærføreren Crassus.

Sæsonen sluttede således med en overrumplende, seværdig og vittig lektion i såvel romersk historie som almenmenneskelig frihedstrang.

Bestyrelsen er i denne tid er ved at lægge sidste hånd på programmet for den kommende sæson 20132014, hvor der bl.a. vil blive flere overraskende familie- og ungdomsforestillinger.

Skrevet af KHM, 27-03-2013
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab