Dostojevskij indtog Hobro!

Dostojevskij indtog Hobro! Foto: Niels Reiter

Stor var begejstringen i det udsolgte Hobro Theater, da skuespilleren, Rasmus Bjerg, mandag aften spillede KÆLDERMENNESKET. Det skete i Det Kongelige Teaters opsætning af Dostojevskijs lille roman om manden, der kommer op fra sin kælderlejlighed i Petersborg for at rase over denne verden. Rasmus Bjerg holdt publikum i ånde og i ørerne med sit altfavnende talent i denne fantastiske fortælling.

 

Og der var ikke mindre begejstrede tilhørere til Teaterkredsen forudgående arrangement, UD OVER AL FORSTAND, et forfatterforedrag i rækken af LITTERATUR OG TEATER om den verdenskendte russiske forfatter Fjordor Dostojevskij, som præst og forfatter Søren Matthiesen holdt på Hobro Bibliotek den 9 oktober.

 

”Det er ikke helt billigt at arrangere forestillinger med Det Kongelige Teater, men Teaterkredsen vil simpelthen have kvalitetsforestillinger her til Mariagerfjord. Så da Kirsten Selchau og jeg sidste år på Danmarks Teaterforeningers årlige teaterseminar blev præsenteret for bl.a. KÆLDERMENNESKET, besluttede vi at satse”, siger formand, Kirsten Hjarnø Mathiassen, som sammen med bestyrelsen er godt tilfredse med sæsonens hidtidige forløb og den gode opbakning fra sponsorer og publikum.

 

At der lægges meget arbejde i at få turnéforestillinger til Mariagerfjord, viser bl.a. dette foto fra Hobro Theater, hvor alt sceneudstyr må hejses 6,15 m. op til backstage ved hjælp af den udvendige hejs på den gamle teaterbygning fra 1902.

 

Skrevet af KHM, 22-10-2014
Kurv
Køb Medlemskab 2020-2021 Få 20% rabat på dine billetter
Mine oplysninger
Medlemslogin