Humoristisk, musikalsk og eftertænksom Preben Kaas kabaret

Humoristisk, musikalsk og eftertænksom Preben Kaas kabaret

I samarbejde med Teaterkredsen Mariagerfjord byder Øster Hurup Multihus fredag den 28. marts på en sprudlende kabaret i en stemningsfuld atmosfære med skuespilleren, revytalentet Rasmus Krogsgård ak­kompagneret af pianisten Mickey Pless. Jan Hertz har sørget for den stramme og nuancerede iscenesæt­telse.

I denne varme og vittige kabaret er hvert eneste ord enten skrevet, sagt eller sunget af Preben Kaas, en mand med mange kasketter: Skuespiller, instruktør, forfatter og meget mere. De fleste forbinder ham i dag med rolle som den berusede bombe-ekspert, Dynamit-Harry, fra Olsen-Banden filmene. Men dykker man længere ned i hans tekster, optagelser og udgivelser, finder man en rørende, varm og poetisk side af Preben Kaas, som ligger milevidt fra klovnen og fald-på-halen komikeren.

Preben Kaas nåede at skrive og fremføre flere hundrede sange og monologer, der portrætterer et menne­skes jagt på definitionen af, hvad ”lykke” er, set fra forskellige stadier i livet. I denne kabaret rives disse værker fra hinanden og sættes sammen igen – med en passende blanding af ærefrygt og respektløshed. Resultatet er blevet en eftertænksom og musikalsk gennemgang af den almindelig danskers op- og nedtu­re fra vugge til grav.

Det er mere end 30 år siden Preben Kaas døde, kroppen var slidt og livsviljen det samme. De fleste af os husker nok hans skæve lidt fjollede figurer, der ofte dækkede for en egen uskyld og en fin sans for det poe­tiske. Det er disse kvaliteter kabareten især lokker frem. Tekster som ”Hvad skal vi med kvinder”, ”Sonny Boy”, ”Stor skandale i familien” og ”Lykke er?” vil de fleste af os nikke genkendende til.

Før forestillingen arrangerer Multihuset spisning kl. 18. I pausen kan der købes kaffe, kage og drikkevarer. Teater og spisning 225 kr. Teater alene 145 kr.

Oneline billetkøb via www.oesterhurup-multihus.dk eller pr. telefon 98588200

Skrevet af SK, 14-03-2014
Kurv
Læs om sæsonkort & medlemskab
KØB SÆSONKORT OG MEDLEMSKAB FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Log af eller på din kundeprofil