Teater i Mariagerfjord Festuge

Teater i Mariagerfjord Festuge

I Hobro spilles teater i festugen. Ikke et hvilket som helst stykke, men en forestilling iscenesat efter den succesfulde debutroman DEN SOM BLINKER ER BANGE FOR DØDEN, for hvilken forfatteren Knud Romer modtog flere priser, bl.a. Boghandlernes De Gyldne Laurbær. I anmeldelserne af teaterstykket har det fået 5 stjerner.

”Vi har netop arrangeret den normalt sidste forestilling i denne sæson, og vi har haft travlt med at få næste sæson 2014-2015 sat på skinner” siger formand for Teaterkredsen, Kirsten Hjarnø Mathiassen, og fortsætter: ”Men vi synes også, der hører teater med i en festuge. Vi ikke alene sætter forestillingen op, men vi har også en uges tid før forestillingen arrangeret et møde med forfatteren som optakt til teaterstykket”.

Forfatteraftenen bliver i Hobro Kirkecenter den 30. april og er arrangeret i samarbejde med Hobro Menighedsråd. Ved køb af teaterbillet til forestillingen den 5. maj på Himmerlands Teater, er der gratis adgang til forfatterforedraget, hvor Knud Romer vil læse op af og fortælle om sin bog: DEN SOM BLINKER ER BANGE FOR DØDEN.

Om sin egen familiehistorie med en regelret og pertentlig dansk far, som høfligt viser nazisterne vejen til København ved deres indmarch i Danmark. En tysk mor med en mistet kærlighed i den tyske modstandsbevægelse, og som præsten nægter at give hånd efter julegudstjenesten, - ugleset af alle i den lille by, bare fordi, hun er tysker. Drengen Knuds skæbne bliver besejlet, da han første skoledag møder op i lederhosen. ”Tyskersvin” bliver han kaldt gennem hele sin skoletid, hvor han bliver mobbet og banket på det groveste.

Den polske instruktør Krzystof Minkowski, de to skuespillere Jonas Littauer og Mille Maria Dalsgaard fører os i højt tempo gennem regnskabets time i et dansk-tysk landskab mellem forfædre, Anden Verdenskrig, Nykøbing Falster og i dag. Et helvede af barndomserindringer, som serveres med musikalitet og humor.

Det er "Litteratur og Teater" når det er bedst!

Skrevet af KHM, 10-04-2014
Kurv
Læs om sæsonkort & medlemskab
KØB SÆSONKORT OG MEDLEMSKAB FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Log af eller på din kundeprofil