KRIG, KUNST OG KÆRLIGHED

KRIG, KUNST OG KÆRLIGHED

I slutningen af Anden Verdenskrig bliver den glade, unge digter, Halfdan Rasmussen udfordret, provokeret af sin meget nære ven, digteren Morten Nielsen. Denne har taget en klar stilling til besættelsesmagten, vil give den modstand. 

Halfdan nøler, er usikker. Han, der har hovedet fuldt af børnerim og tosserier, vil gerne være voksen, vil gerne være ansvarsbevidst og tage del i kampen, kæmpe mod overmagten med både ord og sværd. Han vil gerne gå ind i kampen for et frit Danmark, men bag ham står hans unge hustru, digteren Ester Nagel, og trækker i en anden retning: Hun vil livet, familien og kærligheden.

Da Morten Nielsen i 1944 under lidt mystiske omstændigheder bliver dræbt, fyldes Halfdan med skam, skyld og sorg, det burde have været ham, der blev ramt af den dræbende kugle. Valget mellem krig, kunst og kærlighed er svær, men nødvendig - den skal tages, og han gør det.

70-året for Danmarks befrielse og 100-året for den folkekære digter Halfdan Rasmussens fødsel er to begivenheder, der har en klar sammenhæng. Det markerer ”Det Flydende Teater” med den musikdramatiske forestilling GRINET & DØDEN.

Oplev denne anmelderroste forestilling, hvor der i ord og toner leges med krigstidens vendinger og Halfdans dejlige digtning. Forestillingen er arrangeret af Teaterkredsen Mariagerfjord i samarbejde med Øster Hurup Multihus & Idrætshal, hvor den spilles fredag d. 4. september kl. 19.30. Inden forestillingen er der mulighed for at deltage i spisning. Billetter kan købes via www.oesterhurup-multihus.dk

Hermed tager Teaterkredsen Mariagerfjord hul på en ny sæson med i alt 14 spændende forestillinger – se mere her på hjemmesiden.

Skrevet af KHM, 26-08-2015
Kurv
Køb Medlemskab 2020-2021 Få 20% rabat på dine billetter
Mine oplysninger
Medlemslogin