MAGT OG ÆRE i Hadsund

MAGT OG ÆRE i Hadsund

Teaterstykket VILJEN TIL SEJR - I en ren tour de force genfortæller skuespilleren Lene Vestergård William Shakespeares drama ”Coriolanus” flot, med mange figurer, mange stemmer og nutidens relevans. Det foregår på scenen i Hadsund KulturCenter onsdag den 13. januar kl. 19.30.

Vi glæder os i Teaterkredsen Mariagerfjord over i det nye år som den første af forårsæsonens 7 forestillinger at byde velkommen til en spændende historie med mange facetter, fortalt af en af Danmarks dygtigste historiefortællere i et uforligneligt kraftfuldt og poetisk sprog”, siger Teaterkredsens formand, Kirsten Hjarnø Mathiassen og fortsætter: ”Denne levende fortælling er en god oplevelse for blandt andre forældre med deres børn over 15 år”.

Coriolanus var krigshelt og en frygtet hærfører i det gamle Rom. Som eminent kriger, men umulig politiker, satte hans valg et helt samfunds eksistens på spil. Folkets beundring, da han stod på magtens tinde, satte han ved sin arrogance og magtbrynde over styr. Han blev grebet af en ødelæggende hævntørst.

Krigsheltens mor tegner et portræt af sin søn, som hun ønsker eftertiden skal se ham. Vi møder et væld af karakterer: Selvbevidste krigere, modvillige fodtudser, vægelsindede håndværkere, den livskloge slavinde, den ængstelige hustru og krigsheltens lille søn.

Lene Vestergård gør dette persongalleri lyslevende for os. Med musikledsagelse af Erling Hjernø beskriver hun med indlevelse, stemmekraft og dramatik, at nok har det været mænd, der har stået på krigens og magtens arena, men bagved har stået mødre og hustruer som ofre, der har været med- og modspillere og har ved valg, der var fuldt på højde med mændenes, haft mulighed for at påvirke historien.

Dansk fortællekunsts grand old lady, Vigga Bro, er instruktør.

Skrevet af KHM, 30-12-2015
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab