50 år med professionel scenekunst

50 år med professionel scenekunst

Det går ikke stille for sig når Teaterkredsen i uge 37 starter på den kommende teatersæson 2016-2017. Den 14. september for 50 år siden blev HOBRO TEATERKREDS stiftet.

Efter kommunesammenlægningen i 2007 blev den til den nuværende TEATERKREDSEN MARIAGERFJORD.

Bestyrelsen synes, at det skal fejres med en rigtig ”TEATERFEST”.

På jubilæumsdagen holder foeningen en reception på Kunstetagerne for indbudte medlemmer, tidligere formænd, sponsorer og samarbejdspartnere. Der vil være lokal musikalsk underholdning og en smagsprøve på fornøjelig scenekunst ved Jacob Morild.

Men allerede den 13. september spiller Det Kongelige Teater på Hobro Theater to Beckett-forestillinger med nogle af dansk teaters største navne. Morsomt, barskt og rørende teater af en af det 20-århundredes største dramatikere.

En aften med morsom og musikalsk revy-cabarét hører også til god scenekunst. Oplev den 15. september skuespilleren Finn Nielsens one-man-show, hvor publikum i Arden Kulturhus bliver taget med på tur ned ad ”Memory Lane”.

Lørdag den 17. september lægger Hadsund Kulturcenter hus til ”Csárdásfyrstinden”, en fejende og festlig operette med Operettekompagniet med en forførende og elegant Csárdásfyrstinde og en munter konferencier, der fører os gennem løjerne med i alt 8 medvirkende.

Vi har åbenbart på denne egn gennem årene været glade for teater, for i foreningens arkiver viser en gammel protokol, at der i perioden 1928-1936 var en forening ved navn Hobro Teaterforening. Det årlige kontingent var dengang 75 øre. I 1930 havde foreningen 369 medlemmer og samme år blev der vist 3 lystspil, 4 operetter, 2 skuespil og ”underholdning med bal”. I 1936 blev foreningen opløst, heldigvis med en kassebeholdning på 80 kr.

Der kom så til at gå 30 år, før ”Teaterkredsen” genopstod i sin nuværende form, som i dag takket været kommunalt tilskud, statstilskud, fonde, sponsorer og med en frivilligt arbejdende bestyrelse med hjælpere kan byde på scenekunst af forskellig art og i høj kvalitet spillet rundt om i hele Mariagerfjord Kommune. Jubilæumsæsson 2016-2017 byder på 15 forskellige forestillinger med 18 spilledage. Se nærmere på www.tkmf.dk.

Skrevet af KHM, 16-08-2016
Kurv
Køb Medlemskab 2020-2021 Få 20% rabat på dine billetter
Mine oplysninger
Medlemslogin