THE EINSTEIN OF SEX på Hobro Theater

THE EINSTEIN OF SEX på Hobro Theater

Livingstones Kabinet med vokalgruppen Schwanzen Sängerknaben var mandag aften på besøg i Hobro med forestillingen THE EINSTEIN OF SEX.

Hovedkarakteren var den tysk-jødiske sexolog og forfatter Dr. Magnus Hirschfeld, som arbejdede i Berlin i årene efter første verdenskrig. Han var foregangsmand i kampen for homoseksuelles rettigheder og for seksuel lighed.

Det var faktisk Magnus Hirschfeld, der i 1930 arrangerede verdens første kønsskifteoperation, da han hjalp den danske maler Einar Wegener til at blive til den kvinde, der senere blev kendt som Lili Elbe.

Hirschfelds institut blev ødelagt af nazisterne i 1933, og hans bibliotek blev brændt.

Rollen som Dr. Hirschfeld blev spillet fornemt af Nina Kareis, som også havde iscenesat forestillingen. På scenen så man bl.a. Pete Livingstone, som også havde komponeret musikken, og den 9-årige Molly Kareis Livingstone.

Forestillingen, som var arrangeret af Teaterkredsen Mariagerfjord, blev modtaget med stående bifald af et begejstret publikum, som denne aften omfattede talentholdet fra Himmerlands Teater og dramaholdet fra Kulturskolen i Hobro.

Efter forestillingen var der after-talk med skuespillerne i teatrets foyer, hvor især det unge publikum havde mange spørgsmål til skuespillerne.

Skrevet af Kirsten Selchau, 27-09-2016
Kurv
Læs om sæsonkort & medlemskab
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR OG BLIV MEDLEM - MED 20% RABAT
Mine oplysninger