23/2-17: MARIAS TESTAMENTE i Mariager Kirke

23/2-17: MARIAS TESTAMENTE i Mariager Kirke

Kan en mor bære at se sin søn blive korsfæstet? Nej, selvfølgelig kan hun ikke det. Hun bliver næsten slået ihjel af synet. Men samtidig kan hun ikke lade ham dø, uden hun ser det. Han er jo hendes barn. At de ikke har set hinanden i flere år, og at hun ikke fatter, hvad han taler om – det betyder ingenting.

Men historien løfter sig, fordi den insisterer på Marias uforbeholdne kærlighed til sin søn. Og fordi den viser, at hun netop ikke forstod, at han skulle blive kendt af alle i hele verden. Hun forstod bare, at hun mistede sit barn. Kan det nogensinde give mening, at dit barn dør? Findes der en sag, der er stor nok til, at det kan give mening?

Dette er den ukendte fortælling om den mest kendte moder i historien. En gribende fortælling om Marias sorgfulde erkendelse efterhånden som hun stykker begivenhederne omkring sin søns død sammen.For første gang hører vi Marias historie, hendes vidnesbyrd – hendes fortrolige samtale. Marias Testamente er et hudløst ærligt møde med verdenshistoriens mest kendte mor, fremført af et af landets ypperste fortællertalenter, skuespiller og instruktør Bodil Alling fra Teatret Gruppe 38.

Forestillingen er baseret på en roman af den irske forfatter Colm Tóibín. Ordene ligger godt i munden på Bodil Alling. De er blevet til korte sætninger med mange gentagelser – formuleret som en garvet fortæller nu engang gør det. Vi lytter ekstra godt efter de makabre detaljer om den store fugl i det alt for lille bur og de andre sprogbilleder, som mest af alt minder om de fritvoksende billeder i Selma Lagerlöfs Kristuslegender. Samtidig er ordene barske og registrerende, som om de dannede tekstsiden til en dokumentarfilm med skjult kamera, direkte fra Jerusalem den langfredag.

I samarbejde med Teaterkredsen Mariagerfjord spiller Teatret Gruppe 38 forestillingen MARIAS TESTAMENTE i Mariager Kirke torsdag den 23. februar kl. 19.30. Alle er velkomne. Billetter kan købes på bibliotekerne, ved indgangen eller online på her!

Skrevet af Kirsten Hjarnø Mathiassen, 01-02-2017
Kurv
Køb Medlemskab 2020-2021 Få 20% rabat på dine billetter
Mine oplysninger
Medlemslogin