STOR TEATERAFTEN I HADSUND

STOR TEATERAFTEN I HADSUND Fra v. Sheba Mikkelsen Hunter, Ole Sørensen, Marie Lydie Melono Nokouda, Thomas Jakob Clausen Rønne, Klaus Andersen og fortælleren Connie Tronbjerg. Foto: Niels Reiter

Teatret Møllen gæstede onsdag aften (28/11-18) Hadsund Kulturcenter med forestillingen HAABET bygget over Mich Vraas roman af samme navn.

I en meget spændende og fantasiæggende scenografi tog skuespillerne os med ud på sejlads med slaveskibet ”Haabet”. Vi fulgte den 14-årige Maria Frederiksen - et resultat af et mytteri en generation tidligere, hvor hendes mor var blevet voldtaget af slaver. Maria er sammen med sin far, kaptajn Frederiksen, blevet offer for et bagholdsangreb ombord, hvilket får fatale følger for dem.

Det blev på scenen til en gribende, levende og dramatisk beretning om sejladsen til De Vestindiske Øer. De øer der bragte ufattelige rigdomme til Danmark på bekostning af et umenneskeligt liv for slaverne i arbejdet på sukkerplantagerne.

Vi træffer også den unge professor Eide, der er rejst derud for at beskrive slavernes liv med troen på at slaveriet kan afskaffes. Hans nok naive og ideologiske tankegang holder ikke - verden er ikke bare sort/hvid.

Meget dygtig skuespilkunst levendegjorde for et lydhørt publikum på suveræn vis et mørkt kapitel af vores historie.
Teaterkredsen Mariagerfjord stod for arrangementet. Inden forestillingen havde Hammoud Kazma på Kulturcafeen lavet en let anretning, og lektor Ole Bent Larsen gav et oplæg omkring de Vestindiske Øer. Alt sammen meget vellykket.

Skrevet af Sif Kristensen, Teaterkredsen Mariagerfjord, 29-11-2018