DANNER – en grevinde af folket

Se galleri DANNER – en grevinde af folket

”DANNER – en grevinde af folket” - er én af de mest spektakulære kapitler i Danmarkshistorien. I Kulturhuset i Arden opfører Det flydende Teater onsdag den 18. september dette fantastiske historiske drama, som byder på stort skuespil, stærke følelser og en helt igennem medrivende og underholdende forestilling med meget fine musikalske indslag.

Dramatiker Line Mørkeby folder elegant den fantastiske fortælling ud med vægtige nedslag i den faktiske Danmarkshistorie og driver historien med gribende og vedkommende dyk ned i kærlighedsforholdet mellem Danner, Kongen og vennen Carl Berling.

Louise Christine Rasmussen (senere Grevinde Danner) fødes i 1815 – hun er fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på art være et frit handlende og tænkende individ. Hun får en succesfuld forretning med parisermode, hun elsker to af landets mægtigste mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. - Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Grevinde Danner etablerer med sin arv efter kongen stiftelsen Frederik VII’s Stiftelse for fattige Fruentimmer af Arbejderklassen - stiftelsen, der i dag er kendt som Dannerhuset, krisecenter i København.

Teaterkredsen Mariagerfjord står for arrangementet i samarbejde med Kulturhusforeningen i Arden. Mere om forestillingen på www.tkmf.dk. Billetter købes på www.himmerlandsbilletten. dk eller på bibliotekerne.

Skrevet af KHM, 13-09-2019
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab