Eksperimental, total, gribende og dramatisk overraskende

Se galleri Eksperimental, total, gribende og dramatisk overraskende

Oplev en sanselig og helt igennem berigende og tankevækkende forestilling:

I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Under begravelsen fordømmer egnens indremissionske præst flere af de druknede, som ikke var troende, hvilket udløser stor forargelse. Blandt andet den unge grundtvigianske journalist Frederik Brunbjerg fra Socialdemokraten bliver meget oprørt. Han påtager sig nu at afsætte præsten og befri den indremissionske by fra den undertrykkelse, han mener, den lever under. Han rejser til Harboøre, men møder ikke fjenden i form af enkeltpersoner, men et stærkt solidarisk kollektiv.

Der opstår store konflikter mellem den indremissionske teksttro og bibelstærke befolkning og det lysere – måske lidt naive grundtvigianske samfund. De to kirkelige retninger har været med til at forme danskernes identitet, og konflikter mellem trosfællesskaber har fået fornyet aktualitet i vores flerkulturelle samfund. Migration, der foregår inden for landets grænser, har sat frisind og selvforståelse på prøve. Det vi oplever i dag har paralleller til 1900-tallets brydninger omkring tro og livsopfattelse.

THEATERKREDSEN MARIAGERFJORD viser i Hadsund Kulturcenter torsdag den 14. november kl. 19.30 Det Olske Orkester’s teaterforestilling SALT, der handler om fattigdom og frisind, inspireret af historiske hændelser samt af Hans Kirks roman FiskerneSALT er en forestilling om livet ved den barske vestkyst, naturens rå kræfter og troen, men også om individet og kollektivet, som viser samtidens politiske, etiske og æstetiske konflikter i borgerskabets kultur- og religionseliter.

Scenograferne har ved at trylle med lyd, lys og projektioner skabt et scenerum, der lukker os ind i handlingen. Vi mærker flammerne fra ilden, hører havet bruse, ser glimt af romantiske guldaldermalerier, hører salmesang og højskolesange. Vi er midt inde i aktuelt og tankevækkende teater, der kan ses fra 12 år og op.

Før forestillingen fra kl. 18 tilbyder Kulturcafeen Pizzabuffet med salat. Både spisebillet og teaterbillet kan købes online på www.tkmf.dk eller på www.himmerlandsbilletten.dk.

Skrevet af KHM, 28-10-2019
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab