HVAD ER TRO - HVIS TRO?

Se galleri HVAD ER TRO - HVIS TRO? Fotos: Niels Reiter

Torsdag d. 14. november gæstede teaterselskabet Det Olske Orkester Hadsund Kulturcenter med forestillingen SALT inspireret af en tragisk drukneulykke ved Harboøre samt Hans Kirks roman ”Fiskerne".
”Far, du glemte din madpakke!” På stranden står den blinde pige Karen og råber efter en flok fiskere, der er på vej ud efter dagens fangst. Det blæser op. Bådene kæntrer. Fiskerne drukner. En malende lyssætning og dramatiske videoprojektioner lader os ikke i tvivl, vi er på et farligt oprørt hav. Ved begravelsen af de omkomne fiskere svovler præsten Christian Mols og udmaler Helvede for de af fiskerne, der ikke var omvendte. En af dem var Karens far.
Denne tragiske ulykke i Harboøre har lokket hovedstadspressen vestpå, bl.a. den unge socialdemokratiske journalist Frederik Brunbjerg og hans kæreste. Brunbjerg har nok en lidt naiv grundtvigiansk tro på, at han kan frelse disse vestjyder fra den sorte indre mission. Han løber panden mod en mur af urokkeligt sammenhold.
For befolkningen skal livet gå videre, kvinderne rigger fiskenet til, mændene tager på havet, og man samles til salmesang og bøn. Brunbjergs manglende indsigt i og forståelse for disse menneskers liv og verden er årsagen til, at hans ønske om at frelse disse mørkemænd mislykkes, og han må rejse hjem. En stilsikker scenografi, malende lyssætning og lyd, dygtige skuespillere skabte et teaterunivers, der greb publikum. Vi var hele tiden til stede i de forskellige tableauer, vi levede med disse mennesker.
Det blev en indholdsrig, tankevækkende og gribende forestilling arrangeret af Teaterkredsen Mariagerfjord og venligt sponsoreret af Davinci Ristorante

Skrevet af Sif Kristensen/Teaterkredsen, 21-11-2019
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab