SUCCESFULD KOVENDING

SUCCESFULD KOVENDING Se galleri

I fint samarbejde med Davinci Ristorante i Hadsund havde Teaterkredsen fredag aften (29/3-19) arrangeret teaterforestillingen TØRSKOET.

Den charmerende skuespiller Line Svendsen betog os alle med sin beretning om den grænseoverskridende rejse fra København til provinsen, som den statslige "udflytningsramte" Iben må på.

Fra sin drømmetilværelse i en 67m2 stor lejlighed med københavnertoilet i Jægersborggade til 2,4 millioner og 14.000 i husleje og med udsigt til en trætop på Assistens Kirkegård, cafeer på hvert et gadehjørne og kaffekort til diverse kaffespecialiteter, en lind strøm af bybusser, Irma osv. - ja, så er der uhyre langt til en lille provinsby på landet langt væk fra hovedstaden, hvor selve livet jo foregår!

Sammen med sin datter flytter hun med sin arbejdsplads til Nordjylland og starter et helt nyt og anderledes liv. Publikum bliver inddraget i denne rejse med alle de nye udfordringer, der møder hende.

Herude duer stiletterne ikke, kun flade sko, træsko og gummistøvler. En ny begrebsverden åbner sig også for hende. Nye ord som hækkesaks, trillebør, postkasse, drivhus med friske grøntsager, snerydning osv. Men også et herligt kæmpehus til "ingen penge" med bryggers, alrum, dobbeltdør ud til terrassen, udsigt til vandet fra 1. sal og ikke mindst dejlige og hjælpsomme naboer.
I sandhed en øjenåbner - der er også et godt liv i provinsen! 
Onsdag aften danser hun tango, torsdag aften er det kurset "Kvinde kend din Bil" og i weekenden skal hun se Kirsten Olesen i en Becket-turnetforestilling på Det Kongelige Teater i Aalborg!

I en opfindsom og simpel scenografi tog Line Svendsen os med på sit livs rejse, vi følte med hende i op- og nedture, morede os over hendes møde med den nye verden - men fornemmede også splinten i vores egne øjne: Vi er nu måske nok lidt bedre end de der københavnere!

En dejlig skuespiller og en dejlig aften, som publikum kvitterede for med stor applaus.

Skrevet af SK, 02-04-2019