Ultimativt ægteskabsdrama

Se galleri Ultimativt ægteskabsdrama

August Strindberg (1849- 1912) er en verdensberømt svensk forfatter. Hans tilværelse havde alt det stof et godt drama er gjort af, og han både brugte det og misbrugte det. DØDSDANSEN er nok verdensdramatikkens ultimative ægteskabsdrama. Teaterstykket har været pillet utallige gange i hele verden, siden det blev skrevet i 1901. Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker, som ”Hvem er bange for Virginia Wolf” og ”Scener fra et ægteskab”.

Teaterkredsen Mariagerfjord står som arrangør, hvor ”Teater 2/ Nørregade Teatret” Onsdag den 20 november opfører DØDSDANSEN på det gamle Hobro Theater fra 1902. Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og morbid humor.

I den stærke Strindberg klassiker med kønskamp til stregen medvirker skuespillerne Waage Sandø, Pia Jondal og Ole Lemmeke.

Der er lagt op til en rigtig teateraften, hvor der fra kl. 17.30 i Theater Restauranten tilbydes en teaterbuffet inkl. et glas vin til 150 kr. - dette købes sammen med billetten online på www.tkmf.dk eller Himmerlandsbilletten.dk.

Første halvdel af Mariagerfjord Teaterkreds forestillinger i sæson 2019/20, hvor der har været tilbudt 8 forestillinger, slutter her, - men bestyrelsen glæder sig til at fortsætte fra januar med yderligere 6 forestillinger, heraf 2 operaforestillinger, alle fordelt rundt i kommunen. Se nærmere på hjemmesiden, www.tkmf.dk.

Skrevet af KHM, 19-11-2019
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab