GRIBENDE OG TANKEVÆKKENDE TEATER

Se galleri GRIBENDE OG TANKEVÆKKENDE TEATER
Publikum sad tryllebundet til forestillingen TOLKEN – HVORTIL MIN VERDEN GÅR, onsdag den 2/11-22 på Mariagerfjord Gymnasium.
Forestillingen er en stærk og dramatisk fortælling om den unge kvindelige tolk, Ingeborg Stemann, der under 1. Verdenskrig rejste fra Ribe til Horserødlejren for at være tolk for og hjælpe en gruppe russiske krigsfanger, der var flygtet fra forfølgelse og krigsarbejde i Nordtyskland til det neutrale Danmark.
I lejren møder hun den betagende Stepan og konfronteres med sine værdier og sit livssyn. Gamle Ingeborg ser tilbage på sit liv: Hvad nu hvis det, man troede på som ung, ikke var rigtigt?
HVORTIL MIN VERDEN GÅR handler om krig og om at være på flugt. Om tabte muligheder og om konsekvenserne af ens valg i livet. Hvordan kan man forlige sig med sit liv og blive tilfreds med de valg man traf? Hvordan forholder man sig til flygtninge og det at være på flugt? Kan vi bruge de refleksioner i dag?
De dygtige skuespillere, scenografien og den smukke musik af komponisten Chopin gav forestillingen en fantastisk ramme. Som publikum sad man tilbage med en fornemmelse af at have oplevet noget helt særligt.
Skrevet af KWF, 05-11-2022