STÆRKT GENERATIONSPORTRÆT PÅ HOBRO THEATER

Se galleri STÆRKT GENERATIONSPORTRÆT PÅ HOBRO THEATER Fotos: Catrine Zorn

Det skorter ikke på stjerner og store ord i anmeldelserne af TATOVERING, som onsdag den 23. marts kan ses på Hobro Theater som det første og formentlig eneste sted i Nordjylland. TATOVERING bringes til Hobro af Teaterkredsen Mariagerfjord, tkmf.dk, som udover billetter har arrangeret muligheden for tilkøb af spisning i Theater Restauranten.

Hele vejen rundt falder stjernedrysset. Skuespillet, teksten, dramaet og instruktionen bliver i sjælden grad rost til skyerne. Ikke mindst Danmarks yngste teaterdirektør, forfatter, instruktør og Reumert-vinder, Anna Malzer, bliver udnævnt til det nye sort for ungdomsteater og dansk teater i det hele taget.

Med sin bare anden produktion, TATOVERING, efter DE HOVEDLØSE på Mungo Park, siden hun som 27-årig satte sig i direktørstolen i Allerød, har hun overbevist hele den etablerede teaterverden om, at hun kan producere seværdigt og intelligent ungdomsteater for alle aldre.

Selvom Anna Malzer bedyrer at TATOVERING ikke er selvbiografisk, er der påfaldende meget, der kan være hentet fra hendes eget unge liv, når hun fortæller historien om den unge kvinde, der forsøger at tage afsked med sin døende far, hun aldrig har kendt, samtidig med at hele ungdommens forvirrende og kaotiske oplevelser i et Danmark i krig blotlægges i et vitalt ragnarok. Blandt andet skriver anmeldermediet Ungt Teaterblod: ”Malzer giver stemme til historierne fra de unge, der ikke er vokset op i pæne villakvarterer, men i falmede, grå sociale boligbyggerier. De unge, der ikke kun hedder Mads og Mikkel, men Abdi og Hussein…”. Forestillingen er en spontan, øm, rablende run-down af en faderløs ungdom. Fra en datter til sin døende far, der først ringer, da det er for sent. Så frisk og uden filter at forestillingen “svier i øjnene”.

Skrevet af MH, 09-03-2022
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab