TOLKEN – hvortil min verden går

Se galleri TOLKEN – hvortil min verden går Foto Ingrid Riis
På onsdag den 2. november præsenterer Teaterkredsen Mariagerfjord for alle den gribende teaterforestilling TOLKEN – HVORTIL MIN VERDEN GÅR på Mariagerfjord Gymnasium.
Første Verdenskrig raser. Russiske krigsfanger flygter fra forfølgelse og krigsarbejde i Nordtyskland til det neutrale Danmark. De håber på en dag at kunne vende hjem til deres børn og familier fra internatet i Horserødlejren. De undrer sig over at, i Danmark taler man sammen på kryds og tværs af sociale skel, ja i Danmark taler man endda med børnene.
Fra Ribe ser unge Ingeborg al krigens had og elendighed. Hun rejser til Horserød for at hjælpe, for at forandre verden og ikke lade mørket sejre. I mødet med russerne, mennesker mærket af krigen og flugten, møder Ingeborg den betagende Stepan – og hun konfronteres med sine værdier, idealer og sit livssyn.
Forestillingen er baseret på en sand historie om Ingeborg Stemann, der arbejdede i Horserødlejren som tolk.
Imens fortællingen oprulles, ser en gammel Ingeborg Stemann tilbage på sit liv: Hvad nu, hvis det man troede på som ung, ikke var rigtigt?
HVORTIL MIN VERDEN GÅR handler om krig og om at være på flugt. Om tabte muligheder og om konsekvenserne af ens valg i livet. Hvordan kan man forlige sig med sit liv og blive tilfreds med de valg man traf? Hvordan forholder man sig til flygtninge og det at være på flugt? Kan vi bruge de refleksioner i dag?
Billet købes her på Teaterkredsens hjemmeside www.tkmf.dk
Skrevet af IR, 23-10-2022
Indkøbskurv
Log ind på min kundeprofil
KØB SÆSONKORT FOR 75 KR - OG FÅ 20% BILLETRABAT
Læs om sæsonkort & medlemskab