ESCARRAMÁN

- festlig tegneserie-opera med danse

PRODUCENT: VIA ARTIS KONSORT MEDVIRKENDEMARTA INFANTE mezzosopran, MARÍA ALTADILL I BRIANSÓ sopran, JULIE ANDKJÆR OLSEN dans, palmas, kastagnetter, sopran, KATERINA ANAGNOSTIDOU slagtøj, sopran, FLORA PAPADOPOULOS barokharpe, MOGENS RASMUSSEN viola da gamba, FELIPE SÁNCHEZ MASCUÑANO barokguitar, oud, cittern, AMBJØRN SELLIN BIDSTRUP LEBECH slagtøj, PATRICIO POCK-STEEN FRAILE soundscape, lyd- og videoteknik, POUL UDBYE POCK-STEEN orkesterledelse, cembalo, blæseinstrumenter SCENOGRAF OG TEGNESERIE: ALBERTO DE ARRIBA GUISANDE DANS OG KOREOGRAFI: JULIE ANDKJÆR OLSEN KOMPONIST OG MUSIKALSK LEDELSE: POUL UDBYE POCK-STEEN

ESCARRAMÁN er en livlig og temperamentsfuld opera med spanske dansesange og arier fra 1600-tallet. Sangene er bundet sammen af nykomponerede recitativer, hvor slagtøj og elektronik har en fremtrædende rolle.

Forestillingen er noget så usædvanligt som en tegneserie-opera, hvor scenografien udgøres af store videoskærme. Handlingen fortælles ved hjælp af en tegnet serie af illustrationer, der hænger nøje sammen med musikken, sangene og de indlagte dansenumre.

ESCARRAMÁN fortæller historien om den fattige hofmusiker Juan de Vado, som lever et dobbeltliv i 1600-tallets Spanien. Til trods for, at han arbejder for samfundets mest privilegerede, må han supplere sin usle musikerløn med alskens plattenslageri og småtyverier på samfundets bund.

Men det er i denne underverden, han henter sin musikalske inspiration fra de folkelige dansesange som Chacona, Sarabanda og Fandango. Og det er også i samme underverden, at han møder sit alter ego, ESCARRAMÁN. For selv på bunden når solens stråler jo ned - humoren og det spanske folkevid kender ingen herre.

Vi møder her den inciterende spanske folkemusik, hvis rytmer har været en konstant inspiration for den europæiske musik og den senere så berømte flamencomusik.

Sproget er dansk, men sangene synges på spansk, med danske tekster på videoskærmene.

 

11. marts 2017 kl. 16.00
Mariagerfjord Gymnasium

Pris: 175 kr / Medlem 145 kr / Ung 65 kr
Varighed: 2 TIMER 10 MIN INKL PAUSE

Umbraco.Web.PublishedCache.XmlPublishedCache.XmlPublishedProperty