DANNER *

- fra rendesten til kongeslot

DANNER *

PRODUCENT: DET FLYDENDE TEATER MEDVIRKENDE: LISE LAUENBLAD, ROLF HANSEN, BRIAN HJULMANN + 2 MUSIKERE INSTRUKTION: PELLE NORDHØJ KANN DRAMATIKER: LINE MØRKEBY KOMPONIST: MARIE LOUISE VON BÜLOW SCENOGRAFI: JOHANNE EGGERT KOREOGRAFI: JANNIK ELKÆR 

INTRODUKTION: KL. 19.00 VED LEKTOR OLE BENT LARSEN

En grevinde af folket - Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

”Det, der bliver kaldt forbrydelse for den, som er uden rang i samfundet og uden stor formue, det betragtes med lukkede øjne, når det hænder folk som ejer ovennævnte adelige kvaliteter.” DANNER

18. september 2019 kl. 19:30
Ardens Kulturhus

Pris: 175 kr / Medlem 140 kr / Ung 65 kr
Varighed: 80 MIN UDEN PAUSE

Sæsonens øvrige kommende forestillinger:

***AFLYST*** DEN GRØNLANDSKE MAND * ***AFLYST*** DEN GRØNLANDSKE MAND * et nyskabende og kærligt portræt
16. april 2020 kl. 19.30
Mariager Den Gamle Biograf
***AFLYST*** LÆNGE LEVE LIVA ***AFLYST*** LÆNGE LEVE LIVA
20. april 2020 kl. 19.00
Mariagerfjord Idrætsskole
Kurv