DET FORSØMTE FORÅR

- lektor Blomme m.fl. fra Scherfigs kendte roman

DET FORSØMTE FORÅR

PRODUCENT: ANDERS AHNFELT-RØNNE MEDVIRKENDE: ANDERS AHNFELT-RØNNE

Hans Scherfigs roman DET FORSØMTE FORÅR er nok en af de mest læste af hans bøger. Den beretter om livet på Metropolitanskolen i København for ca. 80 år siden. Et liv der for eleverne var et helvede. Scherfig giver en skarp og humoristisk kritik af det magtmisbrug, der blev udøvet over for børn på skolen - men også i hjemmene.

Skuespiller Anders Ahnfelt-Rønne spiller i forestillingen med sarkasme, ironi og humor rollerne som nogle af lærertyperne på denne dengang så agtværdige skole – lærere vi må betragte som værende momentant skingrende sindssyge. Inden for skolens mure er matematiktimen en af dagens farligste. Aben er ond – det er et varselsråb, der kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på den modigste. Han er så ond, at han i frådende raseri river en kontakt ud fra væggen.

Livet er fuldt af ængstelse. Man ved, hvad nervøsitet og angst er, før man er fyldt 14 år. Idiot råber lektor Blomme dirrende af raseri. Når du ikke gider lære det din bævrende fedtklump, så hører du ikke hjemme her i skolen. Så kan du blive bud eller gartner, lygtetænder eller gadefejer.

Hans Scherfig blev selv student fra Metropolitanskolen, så DET FORSØMTE FORÅR er erindringer om skoletiden - og her bruger han som i mange af sine andre romaner en skarp, svirpende, samfundskritisk pen.

Meget overbevisende og morsomt sender Anders Ahnfelt-Rønne os tilbage til Metropolitanskolen anno 1940, den dengang agtværdige skole.

FRA KL 18 TILBYDER DAVINCI RISTORANTE ANTIPASTO TIL 130 KR. KØBES SAMMEN MED BILLETTEN

26. oktober 2019 kl. 19:30
Hadsund davinci ristorante

Pris: 175 kr / Medlem 140 kr / Ung 65 kr
Varighed: 1 TIME 45 MIN MED PAUSE

Sæsonens øvrige kommende forestillinger:

***AFLYST*** DEN GRØNLANDSKE MAND * ***AFLYST*** DEN GRØNLANDSKE MAND * et nyskabende og kærligt portræt
16. april 2020 kl. 19.30
Mariager Den Gamle Biograf
***AFLYST*** LÆNGE LEVE LIVA ***AFLYST*** LÆNGE LEVE LIVA
20. april 2020 kl. 19.00
Mariagerfjord Idrætsskole
Kurv