ELVERHØJ

- men tonen er lav

ELVERHØJ

PRODUCENT: FIGAROS MEDVIRKENDE: HANS DUEHOLM, LISBETH KJÆRULFF, RASMUS KROGSGAARD OG ALLAN DAHL HANSEN DRAMATIKER, FORFATTER M.M.: J.L. HEIBERG, KJÆRULFF, KROGSGAARD OG DUEHOLM KOMPONIST: F. KUHLAU M.FL.

Nu kaster Figaros sig over et klenodie i dansk teaterhistorie, nemlig nationalforestillingen ELVERHØJ, hvor plottet lyder således: Grev Walkendorf har ladet to børn forbytte for egen vindings skyld. Han udgiver sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk – og en bondekone får den rigtige lille Elisabet i sin varetægt mod en net sum penge.

Men en aften forlader hun den lille pige ved Elverhøjen. Her kommer Mor Karen forbi og tager barnet med sig hjem. I den fattige hytte opdrages den adelsfødte Elisabet Munk, som nu kaldes Agnete. Agnete bliver en smuk jomfru, og rygterne på egnen sætter hende i forbindelse med elverfolket.

Ved Elverhøjen har hun mødt den ædle ridder Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal mod sin vilje holde bryllup med jomfru Munk på Højstrup. Kong Chr. IV har befalet det.

Således lyder plottet i ELVERHØJ, og Figaros’ opdaterede udgave får stort set samme dramatiske forløb – udgaven revideres kraftigt af de medvirkende. Udover de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik, og så kan det nok ikke undgås, at en kendt forbryderbande blander sig, ikke bare i ouverturen, men i selve handlingsforløbet!

FRA KL 17.30 TILBYDER THEATER RESTAURANTEN EN TEATERBUFFET INKLUSIV ET GLAS VIN TIL 150 KR. KØBES SAMMEN MED BILLETTEN

7. marts 2020 kl. 19:30
Hobro Theater

Pris: 195 kr / Medlem 156 kr / Ung 65 kr

Varighed: 2 TIMER MED PAUSE

Sæsonens øvrige kommende forestillinger:

NOGET OM AT BLIVE GREBET NOGET OM AT BLIVE GREBET
22. april 2021 kl. 19.30
Hobro Café K
ECHOES-OF-DANCE ECHOES-OF-DANCE
25. april 2021 kl. 15.00
Mariagerfjord Gymnasium
Kurv
Læs om medlemskab
Køb Medlemskab 2020-2021 Få 20% rabat på dine billetter
Mine oplysninger