SALT *

- en forestilling om fattigdom og frisind

SALT *

PRODUCENT: DET OLSKE ORKESTER MEDVIRKENDE: ØYVIND KIRCHHOFF, MORTEN KLODE, DITTE LAUMANN, SOFIE EBBESEN NIELSEN, MIREIA SERRA VOLTAS, ANGELINA WATSON INSTRUKTION OG DRAMATIKER: LOTTE FÅRUP SCENOGRAFI: JEPPE LAWAETZ, JONAS JØRGENSEN KOREOGRAFI OG KOSTUMEDESIGN: SIGNE BECKMANN

Forestillingen er sponseret af Davinci Ristorante, Hadsund.

De flest har kendskab til forfatteren Hans Kirk, født 1928 som lægesøn i Hadsund. En af hans kendteste romaner FISKERNE blev for år tilbage filmatiseret. Nu danner den, sammen med en tragisk drukneulykke ved Harboøre i 1893 - en ulykke, der krævede 26 fiskeres liv - baggrund for teaterforestillingen SALT, en fortælling om fattigdom og frisind.

Efter drukneulykken forestås begravelsen af de mange fiskere af den indremissionske præst, Christian Mols. I sin tale fordømmer han flere af de druknede, som ikke var troende. En del journalister fra hovedstaden er til stede, og denne prædiken vækker megen omtale og forargelse. En af de oprørte er den unge grundtvigianske
journalist fra Socialdemokraten, Frederik Brunbjerg. Han føler sig kaldet til at befri det lille samfund fra denne fordømmende religion, så han drager til Harboøre.

Der opstår store konflikter mellem den indremissionske teksttro og bibelstærke befolkning og det lysere - måske lidt naive grundtvigianske samfund. De to kirkelige retninger har været med til at forme danskernes identitet, og konflikter mellem trosfællesskaber har fået fornyet aktualitet i vores flerkulturelle samfund.

Hvordan har de forskellige trosopfattelser betydning for det enkelte menneske, for det danske samfund og opfattelsen af at være dansk? Migration, der foregår inden for landets grænser, har sat frisind og selvforståelse på prøve. Det vi oplever i dag har paralleller til 1900-tallets brydninger omkring tro og livsopfattelse.

Scenograferne har ved at trylle med lyd, lys og projektioner skabt et scenerum, der lukker os ind i handlingen. Vi mærker flammerne fra ilden, hører havet bruse, ser glimt af romantiske guldaldermalerier, hører salmesang og højskolesange. Vi er midt inde i aktuelt og tankevækkende teater.

FRA KL 18 TILBYDER KULTURCAFEEN PIZZABUFFET MED SALAT FOR 95 KR. KØBES SAMMEN MED BILLETTEN

14. november 2019 kl. 19:30
Hadsund KulturCenter

Pris: 175 kr / Medlem 140 kr / Ung 65 kr
Varighed: 80 MIN UDEN PAUSE

Sæsonens øvrige kommende forestillinger:

***AFLYST*** DEN GRØNLANDSKE MAND * ***AFLYST*** DEN GRØNLANDSKE MAND * et nyskabende og kærligt portræt
16. april 2020 kl. 19.30
Mariager Den Gamle Biograf
***AFLYST*** LÆNGE LEVE LIVA ***AFLYST*** LÆNGE LEVE LIVA
20. april 2020 kl. 19.00
Mariagerfjord Idrætsskole
Kurv