ANNAS VERDEN

ANNAS VERDEN

PRODUCENT: TEATERGRAD MEDVIRKENDE: JULIE RIIS, LOUISE SKOV, PELLE NORDHØJ KANN, NANNA-KARINA SCHLEIMANN INSTRUKTION: JENNIFER VEDSTED DRAMATIKER: JULIE PETRINE GLARGAARD KOMPONIST: NANNA-KARINA SCHLEIMANN SCENOGRAFI: SIR GRAND LEAR

I 1870-erne begynder Skagen at tiltrække kunstnere, lyset deroppe drager dem. Anna er nysgerrig, følger dem i deres arbejde, og især Michael Ancher fra Bornholm vækker hendes interesse. Selv tegner og maler hun, og er meget optaget af hans arbejder, lærer af ham og de drøfter farver, kompositioner og motivvalg.

I 1875 kommer hun på Kyhns malerskole for kvinder, Kunstakademiet er kun for mænd. Først i 1859 bliver der åbnet adgang for kvinder. Uddannelsen tager 3 år, og hun bruger mange timer på besøg på kunstmuseer, hun er meget optaget af farverne og lyset, noget hun i alle sine arbejder har dyrket virtuost.

Tilbage i Skagen bliver hun gift med den noget ældre Michael, og sammen skaber de et hjem, et samlingssted for kunstnerne. Anna er en central skikkelse i dette miljø. Anna Ancher bliver en af de første anerkendte kvindelige malere, et livsvalg der på den tid ikke er lige forståeligt og velset i alle kredse, et valg, der giver splittelse mellem det at være kunstner, hustru og mor, et valg der er et nybrud for den tids kvinder.

7. oktober 2020 kl. 19:30
Hadsund KulturCenter

Pris: NORMALT 190 KR UNG 65 KR MEDLEM 20% RABAT

Varighed: 85 min

Sæsonens øvrige kommende forestillinger:

SIGURD FORTÆLLER OM DE GRÆSKE GUDER SIGURD FORTÆLLER OM DE GRÆSKE GUDER
24. marts 2021 kl. 19.00
Mariagerfjord Gymnasium
NOGET OM AT BLIVE GREBET NOGET OM AT BLIVE GREBET
22. april 2021 kl. 19.30
Hobro Café K
ECHOES-OF-DANCE ECHOES-OF-DANCE
25. april 2021 kl. 15.00
Mariagerfjord Gymnasium
Kurv
Køb Medlemskab 2020-2021 Få 20% rabat på dine billetter
Mine oplysninger
Medlemslogin