ASTA

- Den stumme verdensstjerne

ASTA

PRODUCENT: DET FLYDENDE TEATER, TEATERGRAD MEDVIRKENDE: NANNA CECILIE BANG, ROLF HANSEN, JANUS ELSIG, KAREN DUELUND GUASTAVINO FORFATTER, DRAMATIKER: JULIE PETRINE GLARGAARD INSTRUKTION: PELLE NORDHØJ KANN KOMPONIST: KAREN DUELUND GUASTAVINO SCENOGRAF: LISBETH BURIAN

Asta Nielsen er kendt som stumfilmens verdensstjerne. Men fortællingen om hende rummer mange spændende facetter.

I sine film præsenterer ”Die Asta” verden for en ny kvindeskikkelse, der er sit køn og seksualitet bevidst.

Asta Nielsen blev stumfilmens første sexsymbol. Hendes eget liv blev yderst turbulent og kendetegnet ved opstigningen til verdensberømmelsens tinder.

Fortællingen om ”Die Asta”, som hun blev kaldt, er et stykke virkelig underfortalt danmarkshistorie.

Hendes liv er bl.a. kendetegnet ved, at hun fra fattige kår blev skuespillerinde på Det Kongelige Teater og kom senere videre til verdensberømmelsens glitrende tinder. Men hun er samtidig en kvinde, der har visioner og også er kompromisløs.

Hos Asta er kvinderne de udadreagerende, de seksuelt bevidste, de temperamentsfulde og ambitiøse, alt imens mændene tumler forfjamskede rundt for at finde deres rolle i verden. Det er samfundssatire og kønsdebat i et helt nyt formsprog og medie. Og folk elsker det!

Asta når at indspille omkring 75 film, inviteres til te hos Hitler og Goebbels, som mener, at hun kan motivere folket som ingen anden. Men hun afslår deres tilbud.

Da hun vender tilbage til Danmark i 1937, er rygterne om den tyskvenlige skuespillerinde kommet hende i forkøbet – modtagelsen bliver på ingen måde, som Asta havde håbet.

30. september 2022 kl. 19:30
Mariager Den Gamle Biograf

LØSSALG 190 KR, UNG 65 KR, SÆSONKORT 20% RABAT

Varighed: 1 TIME 15 MIN U PAUSE

 

TEATERKREDSEN MARIAGERFJORD ophørte med udgangen af sæson 2022-2023, dvs. pr. 30. juni 2023, på grund af manglende funktionsdygtig bestyrelse, der ville videreføre foreningen.