TOLKEN

- hvortil min verden går

TOLKEN

PRODUCENT: PARKTEATRET FREDERIKSSUND KOMMUNES EGNSTEATER MEDVIRKENDE: SARAH JUEL WERNER, KAREN NIELSEN, BRIAN HJULMANN FORFATTER/DRAMATIKER: ANDREAS DAWE INSTRUKTION: SØREN IVERSEN KOREOGRAF: SOFIE PALLESEN SCENOGRAF: JULIE FORCHHAMMER

TOLKEN handler om krig og om at være på flugt. Om tabte muligheder, konsekvenserne af ens valg i livet og menneskets iboende virketrang. Hvordan kan man forlige sig med sit liv og blive tilfreds med de valg, man traf?

Forestillingen er en sand historie om Ingeborg Stemann, der arbejdede i Horserødlejren som tolk. Her mødte hun de russiske krigsfanger, der var mærket af krig og flugt fra tyskerne efter 1. Verdenskrig.

Hun konfronteres med sine værdier, idealer og livssyn i mødet med russerne og samtidig nedskriver hun de russiske fangers flugtberetninger.

Imens fortællingen foregår, ser en gammel Ingeborg Stemann tilbage på sit liv: Hvad nu, hvis det man troede på som ung, ikke var rigtigt.

Ligheden mellem nutidens og datidens flygtninge er slående. Hvorfor flygter man? Hvordan er man i stand til at udholde flugt, både fysisk og psykisk, hvad kendetegner et demokrati.

TOLKEN - Hvortil min verden går, er den evige historie om krig og flugt, som Inge Stemann aldrig selv fik formidlet.

2. november 2022 kl. 19:30
Mariagerfjord Gymnasium

LØSSALG 190 KR, UNG 65 KR, SÆSONKORT 20% RABAT

Varighed: 1 TIME 10 MIN U PAUSE

 

TEATERKREDSEN MARIAGERFJORD ophørte med udgangen af sæson 2022-2023, dvs. pr. 30. juni 2023, på grund af manglende funktionsdygtig bestyrelse, der ville videreføre foreningen.